Tuesday, May 6, 2014

Rýchly mrkvový koláč

Tento koláč bol naozaj lahodný. Polka zmizla už ako sa dokončil a to sme nevedeli, že najlepší je, keď chvílku vychladne v chladničke. V pôvodnom recepte bola hladká špaldová múka, no my sme namiesto múky použili rozmixované ovsené vločky.

Suroviny ktoré budeme potrebovať: 

Cesto:

  • 1/2 šálky rozmixovaných ovsených vločiek
  • 1/2 lyžičky škorice
  • 1/2 lyžičky prášku do pečiva
  • 1 vajce
  • 1 lyžicu medu
  • 3 lyžice mlieka
  • 1 veľkú mrkvu nastrúhanú na jemno
  • 1 lyžičku vanilkového extraktu
  • štipka soli
Plnka:
  • 250g jemného tvarohu(my sme použili tvaroh z Lidla a môžeme ho doporúčiť,na takéto plnky je naozaj výborný-predávaju ho vo veľkom 500 gramovom kelímku )
  • med podľa chuti
Na ozdobenie:
  • arašidové maslo 
  • orechy 
  • jahody 
Postup:
V malej miske zmiešame suché suroviny - ovsené vločky, škoricu, prášok do pečiva a štipku soli. Vo väčšej mise zmiešame vajce, med, mlieko, mrkvu a vanilkový extrakt. Suché suroviny primiešame do mokrých a dobre spolu premiešame. Formu na pečenie vyložíme papierom na pečenie a vylejeme naň cesto. Pečieme na 200 stupňoch 15minút. Po dopečení počkáme, kým cesto trošku vychladne. Zatiaľ môžeme zmiešať tvaroh s medom na plnku. Vychladnuté cesto natrieme arašidovým maslom a na to dáme tvaroh ktorý sme zmiešali s medom. Vrch posypeme pomletými orechami a ozdobíme jahodami.


1 comment: