Cícer je zdrojom vápnika, železa a vitamínu B15 ktorý má mnoho užitočných funkcií ako napríklad znižovanie hladiny cholesterolu v krvi alebo podporuje vylučovanie jedovatých látok z tela a mnoho ďalších.
Ingrediencie:
- 1 konzerva(250gramov) cíceru
- 1/2 šálky rozmixovaných ovsených vločiek
- 30gramov horkej čokolády
- 1/2 šálky nasekaných vlašských orechov
- 1 lyžičku škorice
- 1 lyžičku sódy bikarbóny
- 2 lyžice medu
- 1 vajce
- 2 lyžice mlieka(v originálnom recepte bol kokosový olej, nám sa minul tak sme ho nahradili mliekom)
- slnečnicové semienka
Postup:
Cícer prepláchneme vodou. Dáme do mixéra a rozmixujeme. Pridáme všetky ostatné ingrediencie až na čokoládu. Mixujeme kým nevznikne hladké cesto. Potom prisypeme čokoládu. Cesto vylejeme do chlebovej formy ktorá je vystlaná papierom na pečenie. Pečieme na 200 stupňoch prvých 20 minút zakryté papierom, druhých 15 minút odokryté.
No comments:
Post a Comment