Cesto:
- 2 vajcia
- 2 lyžice medu
- 1 lyžicu oleja
- 1 šálku mlieka
- 2 šálky rozmixovaných ovsených vločiek
- 5 lyžíc nasekaných vlašských orechov
- 1 lyžička sódy bikarbóny
- 1 lyžička škorice
- štipka soli
Na vrch:
- 300g ošúpanej rebarbory
- 200g jahôd + na ozdobenie
- med
- mandlové lupienky
Postup:
Ako prvé si nachystáme rebarboru a jahody. Rebarboru umyjeme a zbavíme ju šupky. Očistenú rebarboru nakrájame na 0,5-1 centimetrové kúsky. Jahody umyjeme a nakrájame na kolieska.
Do misy dáme vajcia, olej a med. Mixerom premiešame a pridáme všetky ostatné ingrediencie na cesto. Formu kde budeme koláč piecť vyložíme papierom. Do formy vylejeme cesto. Na vrch dáme nakrájanú rebarboru a jahody. My sme na ovocie dali ešte dve lyžičky medu, kedže rebarbora je kyslá. Pečieme v rúre na 175 stupňov 30-40 minút.
My sme na vrch po dopečení dali ešte jahody a mandlové lupienky.
Dobrú chuť!
No comments:
Post a Comment