Friday, May 16, 2014

Jahodovo-rebarborový koláč bez múky

Rebarborová sezóna je už v plnom prúde a ak si neviete dať rady čo s ňou, dnes vám prinášame výborný a zdravý recept ako ju môžete využiť. Rebarbora je zelenina, ale vo väčšine prípadov sa používa na sladko. Rebarbora má jedovaté listy, tak si dávajte pozor aby ste ju dobre očistili.

Cesto:
  • 2 vajcia
  • 2 lyžice medu
  • 1 lyžicu oleja
  • 1 šálku mlieka
  • 2 šálky rozmixovaných ovsených vločiek 
  • 5 lyžíc nasekaných vlašských orechov
  • 1 lyžička sódy bikarbóny
  • 1 lyžička škorice
  • štipka soli
Na vrch:
  • 300g ošúpanej rebarbory
  • 200g jahôd + na ozdobenie
  • med
  • mandlové lupienky
Postup:
Ako prvé si nachystáme rebarboru a jahody. Rebarboru umyjeme a zbavíme ju šupky. Očistenú rebarboru nakrájame na 0,5-1 centimetrové kúsky. Jahody umyjeme a nakrájame na kolieska. 
Do misy dáme vajcia, olej a med. Mixerom premiešame a pridáme všetky ostatné ingrediencie na cesto. Formu kde budeme koláč piecť vyložíme papierom. Do formy vylejeme cesto. Na vrch dáme nakrájanú rebarboru a jahody. My sme na ovocie dali ešte dve lyžičky medu, kedže rebarbora je kyslá. Pečieme v rúre na 175 stupňov 30-40 minút. 
My sme na vrch po dopečení dali ešte jahody a mandlové lupienky.
Dobrú chuť!



No comments:

Post a Comment