Sunday, May 11, 2014

Pečená cvikla s fetou a oreganom

Cvikla alebo červená repa je pre zdravie veľmi prospešná. Obsahuje veľa minerálov a vitamínov, ktoré pomáhajú liečiť mnoho chorôb. Cvikla sa dá pripraviť na mnoho spôsobov. My sme si ju dnes zapiekli a výsledok stál naozaj za to!

Ingrediencie:

  • 500 gramov cvikle
  • olivový olej
  • cesnak
  • 200 gramov fety
  • za hrsť sušeného oregána
Postup:
Predhrejeme si rúru na 200 stupňov. Pripravíme si zapekaciu misu, aby sme mali kam pokladať cviklu. Do zapekacej misy nalejeme olivový olej. Cviklu si očistíme a nakrájame na mesiačiky. Poukladáme do zapekacej misy. Očistíme si cesnak, ktorý nakrájame na plátky a posypeme ním cviklu. Cviklu okoreníme, pridáme oregano a môžeme pokvapkať olivovým olejom. Dáme piecť do rúry na 45 minút. Zatiaľ si môžeme pripraviť fetu, ktorú si nastrúhame. Po 45 minútach vyberieme cviklu a posypeme ju fetou. S fetou pečieme ďalších 15 minút. 
Dobrú chuť! 

                                 (výslednú fotku nemáme, tak tu je aspoň tá pred zapečením)

No comments:

Post a Comment