Cesto:
- 170g kvalitnej horkej čokolády s obsahom kakaa minimálne 70%
- 4 vajcia
- 100g cukru
- 80g masla
- 30g polohrubej múky
- štipka soli
Malinová omáčka:
- 300g malín
- cukor
Postup:
Čokoládu s maslom roztopíme vo vodnom kúpeli a zmes necháme trochu vychladnúť.
Vyšľaháme vajcia s cukrom a štipkou soli. Zľahka vmiešame vychladnutú čokoládu a na vrch preosejeme múku a zamiešame. Tortovú formu si vymastíme maslom a vyložíme ju papierom na pečenie, tak aby sa nehýbal. Cesto vylejeme do formy a vložíme ho do predhriatej rúry.
Pečieme pri 180°C asi 15-20 minút.
Medzitým si dáme do hrnca maliny a cukor a varíme približne 10 minút kým sa nevytvorí hustejšia omáčka.
Malinová omáčka sa k tomuto koláču veľmi hodí, ale výborný je aj len tak s čerstvým ovocím alebo s ľahkým tvarohovým krémom s jahodami alebo malinami.
No comments:
Post a Comment