Saturday, June 13, 2015

Pohánkový šalát

Ahojte,
po trooošku dlhšej dobre prispievam príspevok aj sem na blog a nie iba na instagram (ktorý môžete sledovať tu).
Tento recept je ideálnou voľbou na letné dni. Dokáže poriadne zasýtiť, je svieži a obsahuje samé zdravé a telu prospešné potraviny. Hlavnou ingredienciou v tomto recepte je pohánka. Pohánka obsahuje mnoho účinných látok ako minerály (vápnik, horčík, železo,..), aminokyseliny, vitamíny E, C, P(rutín) vitamíny skupiny B,... Pohánka pomáha napríklad pri chorobách žíl a ciev, zlepšovaní imunity a ochrane pred baktériami. Je taktiež bezlepková čiže je vhodná pre celiatikov alebo pre ľudí s bezlepkovou diétou.





Ingrediencie (porcia pre 4 osoby): 

  • 1 šálka pohánky
  • 1 väčšia cvikla
  • 2 rajčiny
  • 1 mozarella 
  • listy z čerstvej bazalky
  • 3PL slnečnicové semiečka  
  • 2PL olivový olej 
  • soľ, čierne korenie
Postup: 
Uvaríme si cviklu a pripravíme si pohánku podľa postupu na obale. Medzi tým si môžeme nakrájať rajčiny, mozarellu a bazalku. 
Slnečnicové semiečka opražíme chvílku na suchej panvici aby boli dobre chrumkavé.
Keď je cvikla uvarená do mäkka, tak ju ošúpeme a tiež nakrájame na menšie kúsky. 
Nakoniec vo veľkej mise zmiešame pohánku s nakrájanými rajčinami, mozarellou, cviklou, bazalkou a slnečnicovými semiečkami a pridáme olivový olej a korenie podľa chuti.
Ja som ho konzumovala vychladnutý, ale určite bude výborný teplý.
Dobrú chuť :)



No comments:

Post a Comment