Friday, June 19, 2015

Zebrový cheesecake

Dnes som mala v škole moju poslednú skúšku za tento školský rok, takže leto sa môže oficiálne začať. KONEČNE!
Na privítanie leta som pripravila tento zebrový cheesecake, keďže cheesecake patrí medzi moje obľúbené koláče a po toľkých skúškach a písomkach si predsa treba dopriať :)
Nevyšiel celkom podľa mojích predstáv, ale učíme sa predsa z vlastných chýb.. 
Ingrediencie sú veľmi podobné, ako pri tomto cheesecake-u, len pri tomto ide o zebrový efekt. 



Ingrediencie: 

Korpus:
  • 2 a pol šálky ovsených vločiek 
  • 1/2 šálky medu
Plnka: 
  • 500g tvarohu
  • 500g gréckeho jogurtu
  • 4 vajíčka
  • 1 lyžička vanilkovej esencie
  • 3 lyžice medu/kokového oleja/agáve/.. 
  • 3 lyžice kvalitného kakaa
Postup:
Ingrediencie na korpus zmiešame a rovnomerne uložíme do formy a vyrobíme aj 1centimetrové okraje po celom obvode torty. Kým pripravíme plnku, korpus odložíme do chladničky.
Vo veľkej mise zmiešame tvaroh, grécky jogurt, vajíčka, vanilkovú esenciu a sladidlo podla výberu. Keď je plnka dobre premiešana, tak oddelíme polku do druhej misy. K nej pridáme kakao a premiešame.
Na korpus do stredu nalejeme 1 naberačku svetlej plnky. Potom do stredu svetlej plnky nalejeme 1 naberačku tmavej plnky. Tento postup opakujeme, až kým sa nám neminú obe plnky. Na konci formou trošku zatrasieme, aby sa plnka vyrovnala.
Koláč pečieme 10 minút na 200°C potom znížime teplotu a pečieme 20 minút na 110°C. Po upečení vypneme rúru, otvoríme dvierka a počkáme 2-3 hodinky kým cheesecake vychladne. Následne ho dáme stuhnúť do chladničky najlepšie na celú noc.
Dobrú chuť. :)





No comments:

Post a Comment