Budeme potrebovať:
- 3/4 šálky hnedého cukru
- 1/2 šálky oleja
- 1/2 šálky polotučného mlieka
- 2 hrnčeky špaldovej múky
- 2 lyžičky prášku do pečiva
- 2 lyžičky mletej škorice
- 1/2 lyžičky soli
- 3 vajcia
- 3 šálky nastrúhanej mrkvy
- 1 šálky nasekaných vlašských orechov
- 3/4 šálky hrozienok
- tuk a múka na vymastenie
V jednej mise si vymiešame cukor, olej a mlieko. Do druhej pridáme múku, prášok do pečiva, škoricu a soľ. Túto zmes pridáme do zmesi oleja, cukru a mlieka. Pridávame striedavo s vajciami. Všetko spolu dobre premiešame. Pridáme mrkvu, orechy a hrozienka. Bábovkovú formu si vymastíme a vysypeme hrubou múkou. Cesto nalejeme do formy a pečieme cca 1 hodinu na 170°C. Bábovku musíme krájať až po vychladnutí, inak by sa drobila.
Dobrú chuť!
Dobrú chuť!
No comments:
Post a Comment