Monday, March 24, 2014

Mrkvová bábovka

Je to rozhodne naša najobľúbenejšia bábovka, pretože je zdravá, chutná a vďaka mrkve vydrží vláčna aj niekoľko dní! Príprava je veľmi jednoduchá a výsledok stojí za to.

Budeme potrebovať: 
  • 3/4 šálky hnedého cukru
  • 1/2 šálky oleja
  • 1/2 šálky polotučného mlieka
  • 2 hrnčeky špaldovej múky
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • 2 lyžičky mletej škorice
  • 1/2 lyžičky soli
  • 3 vajcia
  • 3 šálky nastrúhanej mrkvy
  • 1 šálky nasekaných vlašských orechov
  • 3/4 šálky hrozienok
  • tuk a múka na vymastenie
Postup: 
V jednej mise si vymiešame cukor, olej a mlieko. Do druhej pridáme múku, prášok do pečiva, škoricu a soľ. Túto zmes pridáme do zmesi oleja, cukru a mlieka. Pridávame striedavo s vajciami. Všetko spolu dobre premiešame. Pridáme mrkvu, orechy a hrozienka. Bábovkovú formu si vymastíme a vysypeme hrubou múkou. Cesto nalejeme do formy a pečieme cca 1 hodinu na 170°C. Bábovku musíme krájať až po vychladnutí, inak by sa drobila.
Dobrú chuť!




No comments:

Post a Comment