dnes vám prinášame recept na jednu pochútku, ktorá pochádza z arabskej kuchyne. V arabčine sa slovom "humus" oznažuje cícer a ten je jednou z hlavných prísad na túto pochúťku.
Veľa ľudí odpudzuje farba hummusu alebo už jeho samotný názov. Ale verte nám, keď ho ochutnáte farba a názov vám bude ukradnutá.
Hummus vám odporučujeme urobiť si doma. Ten domáci jednoducho nemá na ten kupovaný, ale to už je tak pri všetkom :)
Tu je pár výhod prečo si ho pripraviť:
- je bohatý na proteíny
- dokáže výborné zasýtiť
- obsahuje mnoho vitamínov a minerálov a taktiež zdravé tuky-olivový olej, ktoré naše telo potrebuje
- v chladničke vydrží 10-12 dní
- dá sa jesť na viac spôsobov-s pita chlebom, s hriankou alebo ako dip so zeleninou(toto u nás jednoznačne vyhráva)
Tu je náš recept na arabskú pochutinu:
Suroviny:
- 1 konzerva cíceru
- 1/4 (60ml) šálky čerstvej citrónovej šťavy
- 1/4 (60ml) Tahini (sézamová pasta, zoženiete v bio obchode)
- 1 strúčik cesnaku (nasekaný)
- 2 lyžičky olivového oleja
- soľ podla chuti
- 1/2 lyžičky mletej rasce
- 2-3 lyžičky vody
Postup:
Ako prvé si pripravíme cícer a to tak, že ho vyberieme s konzervy a umyjeme vodou.
Do misy od mixéra dáme Tahini a citrónovú šťavu. Mixujeme minimálne 30 sekúnd.
Pridáme olivový olej, sol, mletú rascu a cesnak. Pomixujeme 30 sekúnd, zoškrabeme z bokov mixéra a znovu premiešame.
No comments:
Post a Comment